В Китай вече има над 1 милион ваксинирани срещу COVID-19. Ваксините

...
Коментари Харесай

Над милион вече са ваксинирани в Китай |

В Китай към този момент има над 1 милион имунизирани против COVID-19. Ваксините са в финален етап на тестване, само че все пак се слагат на медиците на първа линия и на държавни чиновници.

Това сподели по bTV Цън Цон, председател на Съвета за стопански и дипломатически връзки с Китай.

Ситуацията с ковид в Китай е спокойна и не се следи втора вълна. По публична статистика има десетки случаи в цялата страна, само че те са малко на фона на многочисленото население, разясни той.

По думите му имунизациите се вършат от три китайски компании и са предопределени за целия свят, в случай че някой желае да ги закупи. Четири от имунизациите са в финален етап на тестване върху хора. Властите обаче настояват, че те са подобаващи за незабавна потребност, обясни Цън Цон.

Той разяснява, че дисциплината и сериозното отношение към този проблем е това, което оказва помощ на всички азиатски страни да съумеят да овладеят безконтролното разпространение на ковид.

„ В западните страни хората нямат доверие в ръководещите и за тях огромен проблем е носенето на маски. В азиатските страни всеки носи маска и преди ковид и за тях това отношение е необичайно. Това е главната разлика “, разяснява Цън Цон.

Той изясни още, че рецесията с ковид се е отразила отрицателно и върху китайската стопанска система. Мерките в страната са финансово подкрепяне на големи държавни компании, с цел да може техните чиновници да запазят работните си места.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР